Vi har mer än 30 års erfarenhet

Verkstaden med hjärta och passion

I juli 2015 tog jag över Vogel – en välrenommerad traditionell bilverkstad i city – med fokus på Porsche. Det var mitt stora intresse för Porsche som gjorde att jag köpte en verkstad istället för den ekonomibyrå jag letade efter.

Idag driver jag verkstaden tillsammans med Walter, Jojje och Haydon – tre skickliga och erfarna mekaniker som verkligen brinner för bilar. Precis som jag!

Innanför den lilla porten på Kungstensgatan 48 har vi 700 m2 fördelat på två plan, ett för verkstad och lager, och ett med 16 stycken parkeringsplatser.

Vi på Vogel vill att det ska vara enkelt och kul att äga en bil. Med vårt centrala läge i Stockholm servar vi både kunder från kvarteret och passionerade Porscheägare från hela Sverige!

/Pål Jarness

Vår historia

Verkstaden etablerades 1964 av den dåvarande verkmästaren på Porsche Lindhagensplan som hade bestämt sig för att förverkliga drömmen om att driva sin egen Porscheverkstad.  Samtidigt flyttade den svenska agenten för Vespa in på våningen under. Under många år drevs försäljning och service av Vespa och trehjuliga underverk som Henkel och Messerschmitt på en våning samtidigt som vår Porscheverkstad fyllde den andra.

Det måste helt enkelt ha varit en härlig stämning på Kungstensgatan på 60-talet!

Eckart Vogel tog över verkstaden i början av 70-talet och döpte verkstaden till Autotjänst E. Vogel. Eckart inledde därmed en mer än 40 år lång period då hans kundbilar utökades från 356 och VW till dagens moderna och komplexa utbud av Porsche. Detta samtidigt som modellfloran hos syskonmärkena Audi och VW exploderade.

Eckart och hans företrädare hade en passion för att spara och bevara bildelar. En tradition som vi stolt för vidare! Verkstaden har under åren fyllts på med allt från nya och begagnade delar till klassiska Porsche och VW, vilket idag gör vårt lager till en guldgruva!

Målet är att få ut delarna på marknaden så att fler klassiker kan rulla igen!

Vi på Vogel

Walter

Walter

Verkstadschef, 070-31 77 70

Jag har jobbat på Vogel sedan 2015 men varit i branschen sedan 1976. Enligt mig är allt som har med bilar att göra roligt, och eftersom tekniken och utvecklingen aldrig stannar upp – finns det alltid nya utmaningar att hugga tag i.

Georgios

Georgios "Jojje"

Tekniker

1985 började jag arbeta här på Vogel. Det bästa med mitt jobb är den långa och öppna relationen vi har med våra kunder – oavsett vad de behöver hjälp med. Eftersom jag själv har en BMW tycker jag det är extra kul att arbeta med just det bilmärket. :)

Haydon

Haydon

Tekniker

Jag har jobbat på Vogel sedan 2004. Det bästa med att arbeta här är att få arbeta med specifika motorjobb, speciellt för Porsche, vilket man inte kan räkna med i många andra verkstäder.

Pål Jarness

Pål Jarness

Passionerad Ägare

För mig är Vogel en passion, hobby och livsstil. Jag arbetar som konsult inom ekonomi och organisation och har mitt kontor på verkstaden. Bilar har alltid varit en stor del av mitt liv och 1997 köpte jag min första Porsche. Under körsäsong är jag engagerad i Porsche Club Sverige som instruktör på klubbens banmöten. Jag är intresserad av vad du tycker om Vogel så ta gärna kontakt med mig där ute på Porsche-träffarna eller via epost pj@vogelauto.se.

Instagram

  • A view to die for and a view that keeps us alive! I can really feel the passion in those cars! Used, cared for and loved by their owners and many...many...many others across generations, genders, nationalalities and personalities! Did you know that our garage is visited daily by kids from the blocks around dragging down their parents, refusing to go straight home from pre-school without checking in at Vogel! We always welcome them, stop working and follow them around making sure they are safe when they count tailpipes, check max speed on speedos or just gently touch the beautiful shapes of modern and classic Porsches! Next generation of care takers are among them!
  • I bet that my 356 (aka FNY) feels like I do when walking behind my grown up kids😍! Wow, they are smart, fit, well behaved and good looking! Share and comment if you agree! Feel free to add pics on the theme to our Facebook!
  • Isn’t this a great design? 🥰
  • Life is good when accompanied by great design, engaged customers and dedicated colleagues! Harmony at work!
  • Making that last piece that we could not buy! Simple piece of sheet metal to cover the outlet from the fan. Picture from this summer when we finished project 356 "cool exhaust rendering heat delete"!
  • More lines!
  • Smooth lines by Porsche!
  • What a beauty she is - only touched with love and care to safeguard the orginal visual and technical charatcer - just added better sound including heat delete :-)