Vi har mer än 30 års erfarenhet

Verkstaden med hjärta och passion

I juli 2015 tog jag över Vogel – en välrenommerad traditionell bilverkstad i city – med fokus på Porsche. Det var mitt stora intresse för Porsche som gjorde att jag köpte en verkstad istället för den ekonomibyrå jag letade efter.

Idag driver jag verkstaden tillsammans med Walter, Jojje,  Ashref och Kayrat – fyra skickliga och erfarna mekaniker som verkligen brinner för bilar. Precis som jag!

Innanför den lilla porten på Kungstensgatan 48 har vi 700 m2 fördelat på två plan, ett för verkstad och lager, och ett med 16 stycken parkeringsplatser.

Vi på Vogel vill att det ska vara enkelt och kul att äga en bil. Med vårt centrala läge i Stockholm servar vi både kunder från kvarteret och passionerade Porscheägare från hela Sverige!

/Pål Jarness

Vår historia

Verkstaden etablerades 1964 av den dåvarande verkmästaren på Porsche Lindhagensplan som hade bestämt sig för att förverkliga drömmen om att driva sin egen Porscheverkstad.  Samtidigt flyttade den svenska agenten för Vespa in på våningen under. Under många år drevs försäljning och service av Vespa och trehjuliga underverk som Henkel och Messerschmitt på en våning samtidigt som vår Porscheverkstad fyllde den andra.

Det måste helt enkelt ha varit en härlig stämning på Kungstensgatan på 60-talet!

Eckart Vogel tog över verkstaden i början av 70-talet och döpte verkstaden till Autotjänst E. Vogel. Eckart inledde därmed en mer än 40 år lång period då hans kundbilar utökades från 356 och VW till dagens moderna och komplexa utbud av Porsche. Detta samtidigt som modellfloran hos syskonmärkena Audi och VW exploderade.

Eckart och hans företrädare hade en passion för att spara och bevara bilar. En tradition som vi stolt för vidare!

Vi på Vogel

Walter

Verkstadschef, 08-31 77 70

Jag har jobbat på Vogel sedan 2015 men varit i branschen sedan 1976. Enligt mig är allt som har med bilar att göra roligt, och eftersom tekniken och utvecklingen aldrig stannar upp – finns det alltid nya utmaningar att hugga tag i. Kontakta mig på telefon eller epost vogel@vogelauto.se.

Georgios "Jojje"

Tekniker

1985 började jag arbeta här på Vogel. Det bästa med mitt jobb är den långa och öppna relationen vi har med våra kunder – oavsett vad de behöver hjälp med. Eftersom jag själv har en BMW tycker jag det är extra kul att arbeta med just det bilmärket. :)

Ashref

Tekniker

Jag börjarde på Vogel i mars 2021. Jag är utbildad bilmekaniker och har jobbat på andra verkstäder sedan 2015. Bäst trivs jag när jag och mina kollegor jobbar tillsammans och gör våra kunder nöjda.

Kayrat

Tekniker

Efter slutförd utbildning började jag på Vogel 2023. På Vogel får jag arbeta med alla olika moment. När jag behöver lära mig något nytt arbetar jag tillsammans med någon av mina erfarna kollegor. Min specialitet är hjulinställning!

Pål Jarness

Passionerad Ägare

För mig är Vogel en passion, hobby och livsstil. Jag arbetar som konsult inom ekonomi och organisation och har mitt kontor på verkstaden. Bilar har alltid varit en stor del av mitt liv och 1997 köpte jag min första Porsche. Under körsäsong är jag engagerad i Porsche Club Sverige som instruktör på klubbens banmöten. Jag är intresserad av vad du tycker om Vogel så ta gärna kontakt med mig där ute på Porsche-träffarna eller via epost pj@vogelauto.se.

Instagram

Instagram har returnerat ogiltiga data.