Vi har mer än 30 års erfarenhet

Verkstaden med hjärta och passion

I juli 2015 tog jag över Vogel – en välrenommerad traditionell bilverkstad i city – med fokus på Porsche. Det var mitt stora intresse för Porsche som gjorde att jag köpte en verkstad istället för den ekonomibyrå jag letade efter.

Idag driver jag verkstaden tillsammans med Walter, Jojje och Haydon – tre skickliga och erfarna mekaniker som verkligen brinner för bilar. Precis som jag!

Innanför den lilla porten på Kungstensgatan 48 har vi 700 m2 fördelat på två plan, ett för verkstad och lager, och ett med 16 stycken parkeringsplatser.

Vi på Vogel vill att det ska vara enkelt och kul att äga en bil. Med vårt centrala läge i Stockholm servar vi både kunder från kvarteret och passionerade Porscheägare från hela Sverige!

/Pål Jarness

Vår historia

Verkstaden etablerades 1964 av den dåvarande verkmästaren på Porsche Lindhagensplan som hade bestämt sig för att förverkliga drömmen om att driva sin egen Porscheverkstad.  Samtidigt flyttade den svenska agenten för Vespa in på våningen under. Under många år drevs försäljning och service av Vespa och trehjuliga underverk som Henkel och Messerschmitt på en våning samtidigt som vår Porscheverkstad fyllde den andra.

Det måste helt enkelt ha varit en härlig stämning på Kungstensgatan på 60-talet!

Eckart Vogel tog över verkstaden i början av 70-talet och döpte verkstaden till Autotjänst E. Vogel. Eckart inledde därmed en mer än 40 år lång period då hans kundbilar utökades från 356 och VW till dagens moderna och komplexa utbud av Porsche. Detta samtidigt som modellfloran hos syskonmärkena Audi och VW exploderade.

Eckart och hans företrädare hade en passion för att spara och bevara bildelar. En tradition som vi stolt för vidare! Verkstaden har under åren fyllts på med allt från nya och begagnade delar till klassiska Porsche och VW, vilket idag gör vårt lager till en guldgruva!

Målet är att få ut delarna på marknaden så att fler klassiker kan rulla igen!

Vi på Vogel

Walter

Walter

Verkstadschef, 070-31 77 70

Jag har jobbat på Vogel sedan 2015 men varit i branschen sedan 1976. Enligt mig är allt som har med bilar att göra roligt, och eftersom tekniken och utvecklingen aldrig stannar upp – finns det alltid nya utmaningar att hugga tag i.

Georgios

Georgios "Jojje"

Tekniker

1985 började jag arbeta här på Vogel. Det bästa med mitt jobb är den långa och öppna relationen vi har med våra kunder – oavsett vad de behöver hjälp med. Eftersom jag själv har en BMW tycker jag det är extra kul att arbeta med just det bilmärket. :)

Haydon

Haydon

Tekniker

Jag har jobbat på Vogel sedan 2004. Det bästa med att arbeta här är att få arbeta med specifika motorjobb, speciellt för Porsche, vilket man inte kan räkna med i många andra verkstäder.

Pål Jarness

Pål Jarness

Passionerad Ägare

För mig är Vogel en passion, hobby och livsstil. Jag arbetar som konsult inom ekonomi och organisation och har mitt kontor på verkstaden. Bilar har alltid varit en stor del av mitt liv och 1997 köpte jag min första Porsche. Under körsäsong är jag engagerad i Porsche Club Sverige som instruktör på klubbens banmöten. Jag är intresserad av vad du tycker om Vogel så ta gärna kontakt med mig där ute på Porsche-träffarna eller via epost pj@vogelauto.se.

Instagram

  • Friday at Vogel - this lovely mix of Porsche’s is simply addictive🚀
  • More silver! I really really want (or maybe need!) a Gen1 991GT3RS in silver or white or why not both colors! It’s nice to dream!
  • Eye catching GT3 on track! A great car for both track and road - stunning in silver!
  • Well powered aircooled rocket in it’s right element!
  • Kemora, Finland 🇫🇮. Turn ON the curb, place the weight on the two wheels left on the tarmac and...go! Controlled trail braking by this driver!
  • True love 💋
  • Finland - 2019. Join Porsche Club Sweden and get access to 24 trackdays season 2020. We at Vogel will get your car ready for track!
  • Summertime at Auto24Ring/Estonia with Porsche Club Sweden 💥 #gt2rs #997gt2rs #porsche #porsche911 #porscheclubsverige